Dostawy  Styczeń 2020 r. groszek z marchewką-9,000 t.;

makaron jajeczny - 5,600 t.;

kasza gryczana - 3,888 t.;

mleko UHT - 15,840 t. ;

ser podpuszczkowy dojrzewający - 4,500 t.;

szynka drobiowa - 3,6288 t.;

pasztet wieprzowy - 0,994 t.;

filet z makreli w oleju - 2,9376 t.;

olej rzepakowy - 8,100 l.

 Wydawanie żywności w OPL - 13-01-2020 r.

 Dostawy - Luty 2020 r.

fasola biała - 6,600 t.;

koncentrat pomidorowy - 2,048 t.;

buraczki wiórki - 2,100 t.;

powidła śliwkowe - 3,744 t.;

sok jabłkowy - 7,920 l.;

makaron kukurydziany bezglutenowy - 1,680 t.;

ryż biały - 8,000 t.;

herbatniki maślane - 1,700 t.;

mleko UHT - 2,160 l.;

cukier biały - 7,920 t.

Wydawanie żywności w OPL

03-02-2020 r.;

12-02-2020 r.;

17-02-2020 r.

Dostawy  Marzec 2020 r.

- fasola biała - 2,400 t.

- koncentrat pomidorowy - 1,024 t.

- buraczki wiórki – 0,840 t.

- powidła śliwkowe – 0,936 t.

- sok jabłkowy – 2,880 l.

- makaron jajeczny – 5,600 t.

- makaron kukurydziany – 0,560 t.

- ser podpuszczkowy dojrzewający-4,500 t.

- szynka drobiowa – 3,6266 t.

 - cukier biały – 2,880 t.

- olej rzepakowy – 2,430 l.

 

Wydawanie żywności w OPL

16-03-2020 r.;

26-03-2020 r.;

 

Dostawy -  kwiecień 2020

Groszek z marchewką  - 6,0 t.

Fasola biała – 6,0 t.

Koncentrat pomidorowy – 2,048 t.

Buraczki wiórki – 2,1 t.

Powidła śliwkowe – 3,744 t.

Sok jabłkowy – 7,920 l.

Makaron jajeczny – 9,520 t.

Makaron kukurydziany bezglutenowy – 2,240 t.

Ryż biały – 5,6 t.

Kasza gryczana – 3,240 t.

Herbatniki maślane – 2,040 t.

Mleko UHT – 14,40 l.

Szynka drobiowa – 5,184 t.

Pasztet wieprzowy – 0,9984 t.

Filet z makreli w oleju – 3,9168 t.

Cukier biały – 7,920 t.

Olej rzepakowy – 8,100 l.

Gołąbki w sosie pomidorowym – 4,4064 t.

Wydawanie żywności – w OPL/podopiecznym

17.04.2020r ; 24.04.2020r. ;

04.05.2020r. ; 06.05.2020r.

 

 

   POPŻ „Podprogram  2019”

 

ZO PKPS Biała Podlaska informuje, że okres realizacji dostaw artykułów spożywczych w ramach „Podprogramu 2019” rozpoczyna się od grudnia 2019 i trwać będzie do czerwca 2020.

Kwalifikowanie osób i rodzin do uczestnictwa w Programie odbywa się przez Ośrodki Pomocy Społecznej, które wydają osobom zainteresowanym skierowanie do otrzymania pomocy żywnościowej. Wyjątek stanowią osoby bezdomne, kwalifikowane bezpośrednio przez nasze placówki.

    Kryterium dochodowe uprawniające do skorzystania z pomocy tj. 1402 PLN dla osoby samotnie gospodarującej 1056 PLN dla osoby w rodzinie.

Artykuły spożywcze przekazywane będą osobom najbardziej potrzebującym w formie paczek. Zestaw na Podprogram 2019 obejmuje artykuły spożywcze w łącznej ilości ok.50,5 kg, w tym:

     1)      Artykuły warzywne i owocowe

·           Groszek z marchewką 3,20 kg.

·           Fasola biała 3,20 kg.

·           Koncentrat pomidorowy 1,12 kg.

·           Buraczki wiórki 1,05 kg.

·           Powidła śliwkowe 1,80 kg.

·           Sok jabłkowy klarowany 4 l.

2)      Artykuły skrobiowe

·           Makaron jajeczny 4,50 kg.

·           Makaron kukurydziany bezglutenowy 1,00 kg.

·           Ryż biały 3,00 kg.

·           Kasza gryczana 1,50 kg.

·           Herbatniki maślane 0,80 kg.

      3)      Artykuły mleczne

·           Mleko UHT 7 l.

·           Ser podpuszczkowy dojrzewający 2,00 kg.

      4)      Artykuły mięsne

·           Szynka drobiowa 2,70 kg.

·           Szynka wieprzowa mielona 1,80 kg.

·           Pasztet wieprzowy 0,48 kg.

·           Filet z makreli w oleju 1,53 kg

       5)      Cukier

·           Cukier biały 4 kg.

       6)      Tłuszcze

·           Olej rzepakowy 4 l.

       7)      Dania gotowe

·     Gołąbki w sosie pomidorowym 1,70 kg.

 

 Podprogram 2019 realizują nasze placówki PKPS:

- Zarząd Gminny PKPS Biała Podlaska, 21-500 Biała Podlaska, ul. Prosta 31, tel. (83) 343 32 84 84

- Zarząd Gminny PKPS Drelów, 21-355 Drelów ul. Szkolna 10, tel. (83) 372 00 18

- Zarząd Gminny PKPS Jabłoń, 21-205 Jabłoń, ul. Zamoyskiego 27, tel. (83) 356 00 06

- Zarząd Gminny PKPS Kodeń, 21-509 Kodeń, ul.1 Maja 20, tel. (83) 375 41 50

- Zarząd Gminny PKPS Komarówka Podlaska, 21-311 Komarówka Podlaska, ul.1Armii Wojska Polskiego 13, tel. (83) 353 54 81

- Zarząd Gminny PKPS Konstantynów, 21-543 Konstantynów, ul. Wyszyńskiego 2, tel. (83) 341 50 84

- Zarząd Gminny PKPS Leśna Podlaska, 21-542 Leśna Podlaska, ul. Bialska 30, tel. (83) 345 07 41

- Zarząd Gminny PKPS Milanów, 21-210 Milanów, ul. Kościelna 11a, tel. (83) 356 76 38

- Zarząd Gminny PKPS Piszczac, 21-530 Piszczac, ul. Włodawska 8, tel. (83) 377 80 86

- Zarząd Gminny PKPS Podedwórze, 21-222 Podedwórze, tel. (83) 379 50 37

- Zarząd Gminny PKPS Rokitno, 21-504 Rokitno, tel. (83) 345 35 64

- Zarząd Gminny PKPS Terespol, 21-550 Terespol, ul. Wojska Polskiego 47, tel. (83) 375 37 48

- Zarząd Gminny PKPS Tuczna, 21-523 Tuczna, tel. (83) 377 10 01

- Zarząd Gminny PKPS Wisznice, 21-580 Wisznice, ul. Rynek 35, tel. (83) 378 24 42

- Zarząd Gminny PKPS Zalesie, 21-512 Zalesie, ul. Warszawska 34, tel. (83) 375 75 21

- Zarząd Okręgowy PKPS dla mieszkańców Białej Podlaskiej, ul. Warszawska 14

Podobnie jak w roku ubiegłym, w ramach działań towarzyszących planowane są szkolenia i warsztaty  z zakresu zdrowego odżywiania oraz racjonalnego gospodarowania budżetem domowym, kulinarne i dietetyczne.  Odbiorcami działań będą głównie osoby bezrobotne i niepełnosprawne. Terminy warsztatów oraz bliższe informacje będą zamieszczone w harmonogramie na stronie internetowej.

  Harmonogram działań Podprogram 2019

    Szczegółowe informacje dotyczące organizowanych warsztatów będą zamieszczane na tablicach i plakatach informacyjnych w OPL oraz OPS, dostępnych wszystkim zainteresowanym beneficjentom.

    Skargi, wnioski i propozycje dotyczące realizacji Programu FEAD mogą być składane w Zarządzie Okręgowym PKPS w Białej Podlaskiej, ul. Warszawska 14, tel: (83) 343 73